Naast financiële steun is Lichtpunt Zottegem ook afhankelijk van zijn enthousiaste vrijwilligers. U kan deel uitmaken van ons gemotiveerd team!

parallax background

Lichtpunt-vrijwilliger worden

Naast financiële steun is Lichtpunt ook afhankelijk van zijn enthousiaste vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers worden de producten niet afgehaald bij de voedselbank & het afhaalpunt voor Europese producten in Eke. Daarnaast zorgen zij ook voor de sortering van gekochte en door Zottegemse handelaars geleverde goederen. Het voedsel wordt verdeeld volgens duidelijke criteria. Er wordt rekening gehouden met het aantal gezinsleden, de leeftijd van de kinderen, culturele en religieuze achtergrond en persoonlijke keuzes. De voedselpakketten worden zodanig samengesteld dat geen voedsel verloren gaat.

Waarom vrijwilliger worden?

Als vrijwilliger kies je voor een zinvolle vrijetijdsbesteding in het gezelschap van een groep geëngageerde en gemotiveerde mensen. Zo breng je licht in het leven van de meest kwetsbaren in Zottegem.


Vrijwilliger worden Een vraag stellen

Een dag uit het leven van een Lichtpunt-vrijwilliger:

  1. Op de eerste en derde donderdag van de maand rijden 2 bestelwagens omstreeks 08.00 u naar de Voedselbank & het afhaalpunt voor Europese Producten in Eke. Ondertussen verpakken en verdelen andere vrijwilligers de producten die al bij de lokale handelaars afgehaald werden (gekocht of geschonken).
  2. De bestelwagens worden dadelijk na de aankomst in de Groenstraat uitgeladen.
  3. Het voedsel wordt verdeeld volgens duidelijke criteria: aantal gezinsleden, leeftijd van de kinderen, culturele en religieuze achtergrond en persoonlijke keuzes. Er mag geen voedsel verloren gaan.
  4. De vrijwilligers hebben de kans om te gaan eten in het sociaal restaurant van het OCMW.
  5. Na de middag volgt de bedeling.
  6. Als alle pakketten afgeleverd zijn, wordt er opgeruimd en schoongemaakt.

    Ik wil vrijwilliger worden van lichtpunt